Hoeveel as blijft er over na de crematie proces?

Bij een crematie blijven de overgebleven asresten over na het proces. De hoeveelheid as die overblijft na een crematie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gewicht en de samenstelling van het lichaam, de temperatuur en duur van het crematieproces, en het gebruikte crematieapparaat. Over het algemeen wordt geschat dat na een crematie ongeveer 3 tot 4 kg as overblijft, maar dit kan variëren.

Het is belangrijk op te merken dat de as na een crematie voornamelijk bestaat uit de minerale componenten van het lichaam, zoals calcium en fosfor, en dat organische materialen grotendeels verbrand zijn tijdens het crematieproces. Na de crematie worden de asresten vermalen tot een fijne poederachtige substantie.

Blijft na een crematie behalve as van de overledene ook iets over van de kist of van een boek of knuffel die men erbij gedaan heeft?

Bij een crematieproces worden organische materialen zoals hout van de kist, papier van boeken en stoffen van knuffels verbrand en omgezet in as en rook. Dit betekent dat na de crematie deze materialen grotendeels zullen zijn vergaan en opgegaan in de verbrandingsprocessen.

Wat overblijft zijn voornamelijk de minerale resten van het lichaam, zoals botten, die worden vermalen tot as.

Dus, terwijl persoonlijke bezittingen zoals kisten, boeken en knuffels worden meegegeven tijdens het crematieproces, zullen ze na de crematie niet meer aanwezig zijn en zullen ze zijn opgegaan in de as en restmaterialen. Dus er blijft niets van over.

Tabel Hoeveelheid as na de crematie

 

dieren-urn-tabel-urn-inhoud

Tabel Hoeveelheid as na de crematie van een huisdier

Benodigdheden:
Kies voor een tafel waar u goed aan kunt staan, zodat u de benodigde bewegingsvrijheid heeft tijdens het vullen van de urn met daarop enkele vellen papier of plastic.
Poxipol twee componenten lijm in geval van keramische urn, natuurstenen urn of een glazen urn. Gebruik Bison Poly Max Express afdichtingskit voor keramische urnen die buiten komen te staan.
Trechter

Vullen keramische urn, natuurstenen urn of een glazen urn
Plaats de urn omgedraaid op een zachte ondergrond zoals een dubbel gevouwen handdoek. U kunt papier of plastic op de ondergrond leggen, zodat u de overgebleven as kunt opvangen.  Als de urn niet blijft staan dan kunt eventueel gebruik maken van de doos waarin deze verpakt zat. Plaats een trechter in de opening en vul de urn geleidelijk met as

zie ook instructie filmpjes van Funeral Products.

Sluit de urn met de (schroef)deksel en gebruik indien nodig kit of borgvloeistof om de urn dicht te lijmen / optimaal te verzegelen. Breng de kit of de borgvloeistof hierbij altijd aan de binnenzijde van de urn aan op de schroefrand.

TIP:  U kunt ook eventueel eerst een plastic zak in de urn doen voordat u die vult met de as. Wel zo handig als urn per ongeluk kapot gaat of breekt.

Vulinstructies voor assieraad

Vullen van een assieraad
De ashoudende sieraden van Atlantis Memorials en die van LoveUrns® Treasure™ zijn alle voorzien van een klein schroefje. Deze kan zich aan de onderkant, zijkant of achterkant van het sieraad bevinden. Uitvaartwinkel Infinity kan vulsets leveren met speciaal geslepen schroevendraaiers en schroefdraadlijm. Gebruik de op maat gemaakte schroevendraaiers om het schroefje voorzichtig los te draaien. Denk eraan dat u dit altijd doet op een zachte ondergrond die geen krassen achterlaat op het sieraad. U kunt met de speciale trechter een kleine hoeveelheid as in het sieraad gieten.

Het kan zijn dat de as te grof is. Het is dan mogelijk om de as wat fijner te maken in een vijzel. Indien nodig kunt u de as aandrukken met de houten tandenstoker.

Verzegelen van een assieraad
Nadat u het sieraad heeft gevuld adviseren wij u het sieraad middels het schroefje en schroefdraadlijm te verzegelen. Om er zeker van te zijn dat er niets tussen de schroefdraad zit kunt u het schroefje er een maal zonder lijm dicht- en weer open draaien. Lukt dit niet dan zitten er waarschijnlijk asresten in de schroefdraad. Verwijder deze eerst. Daarna kunt u een druppeltje lijm aan het schroefje doen. Draai daarna het schroefje aan. Doe dit zodanig dat het schroefje egaal verzonken is in het sieraad. U kunt eventuele lijmresten met wasbenzine verwijderen.

Atlantis Memorials assieraden met of zonder vingerafdruk
De zilveren assieraden worden veelal met de hand gemaakt, omdat de meeste hangers en bedeltjes gedetailleerd zijn en onderscheidende vormen hebben. Kenmerkend voor deze sieraden is dan ook de perfecte afwerking. Tevens zit de hanger of het bedeltje niet vast aan het collier, maar loopt deze door de hanger heen om een lange gebruiksduur te kunnen garanderen. De sieraden worden vervaardigd uit hoogwaardig 925 Sterling zilver. Dit betekent dat het sieraad voor minimaal 92,5% uit zilver bestaat. De overige 7,5% bestaat uit een legering van andere metalen om stevigheid aan het sieraad toe te voegen. Ieder product is voorzien van een 925 stempel, welke kwalificeert dat het sieraad getest is en voldoet aan de strikte kwaliteitseisen.

Zijn assieraden waterbesteding?
Atlantis Memorials en die van LoveUrns® Treasure™ met een schroefdopje zijn meestal 100% waterdicht. Mede dankzij een goed aansluitend schroefdraad, soms aangevuld met een rubberen ringetje. Wilt u graag extra zekerheid? Dan kunt u een drupje schroefdraadlijm (b.v. Bison – Lock Bond) op het schroefdraad doen, voor dat het wordt dicht gedraaid.

TIP:  Een beetje as apart te houden voor ‘noodgevallen’. U gaat er natuurlijk niet van uit, echter mocht u uw assieraad verliezen of wordt het gestolen, heeft u ten alle tijden een beetje reserve as om een nieuw sierraad te vullen.

Unieke gratis vulservice aan huis

Wanneer u de urn liever niet zelf wil vullen met de as, dan kunnen wij dit voor u doen. Dit kan zowel in als buiten uw aanwezigheid. Wij zullen de urn met grote zorgvuldigheid vullen.

Het is ook mogelijk dat wij bij u thuis komen om de urn te vullen. U kunt op bijgevoegd kaartje zien of uw adres onder ons gebied valt. Als u meer informatie wilt ontvangen over het wel of niet door ons laten vullen van de urn, neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij samen kunnen zoeken naar een passende oplossing.

Voorwaarden:

  • De urn is bij ons gekocht en het minimale aankoopbedrag is €325,00.
  • De plaats waar de urn gevuld moet worden is in de regio rondom Zoetermeer, o.a. in Den Haag, Wateringen, Delft, Rotterdam Schiebroek, Capelle aan den IJssel, Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden, zie kaartje. Neemt u bij twijfel gerust contact met ons op.
  • Wij vullen alleen urnen aan huis, geen sieraden. Assieraden vereisen meer precisie en secuur werk en daarom vullen we assieraden liever op ons kantoor. U kunt dan een eetlepel as naar ons opsturen (liefst aangetekend) en wij versturen daarna het gevulde assieraad inclusief overgebleven as aangetekend naar u terug. Uiteraard kunt u zelf as brengen naar Zoetermeer en vervolgens assieraad ophalen.
Werkgebied Uitvaartwinkel Infinity
Uw winkemandje