Urnen

Wilt u één urn kopen? Er bestaan allerlei urnen in verschillende soorten en maten. Urnen zijn tegenwoordig niet alleen in klassieke vormen verkrijgbaar, zoals een vaas of  pot maar ook in prachtige natuurlijke vormen zoals druppels, bogen, hartjes, duo harten en zelfs planeet Saturnus is er beschikbaar. Uiteindelijk bepaalt uw smaak en budget welke urn u online wilt kopen. Neem een kijkje in onze collectie.
N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

N

Gratis vullen

N

Persoonlijk contact

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

Mini urn kopen

Vlinder urnen

Urn waxinelichthouder

Messing urnen

Keramische urnen

Glasfiber urnen

Glazen urnen

Marmeren urnen kopen

Biologische urnen

Kunstenaars urnen

Urn kopen

Bijna 70% van de uitvaarten in Nederland bestaan tegenwoordig uit crematies. Crematies zijn meestal goedkoper. Dit komt voornamelijk doordat het huren van een graf en de daarbij komende onderhoudskosten vaak kostbaar zijn.

Het kostenplaatje is uiteraard niet het enige argument om voor een crematie te kiezen. Een ander argument is dat er meer mogelijkheden zijn ontstaan om as een bestemming te geven. Na de crematie heeft u minimaal vier weken de tijd om daarover na te denken. Daarna komt de as van de overledene vrij en kunt u beslissen wat u met de as zou willen (laten) doen. Dit is wettelijk bepaald. Echter, deze wet zal waarschijnlijk in 2020 aangepast worden en daarmee zal de termijn van vier weken sterk gereduceerd worden. Uiteindelijk komt u voor de vraag te staan welke urn u wilt gebruiken. Daarom hebben wij voor u een stappenplan opgesteld, die u kan helpen om een passende urn te kunnen kiezen.

Stappenplan om een juiste urn kopen

De bestemming van de as is het eerste waar u mee te maken krijgt. Heel vaak wordt as verstrooid, maar ook het bijzetten van de urn in een familiegraf komt vaak voor. De inhoud en grootte van de urn is belangrijk, want de kleinere urnen kunnen niet alle as bewaren van een volwassene. Bij alle urnen die wij online verkopen staan daarom de maten en inhoud vermeld.
Komt de urn buiten of binnen te staan? Hiervoor zijn speciale buiten urnen beschikbaar. Glazen urnen zijn het meest kwetsbaar en derhalve worden ze meestal binnen geplaatst. Keramische urnen zijn heel populair, net als messing urnen, die een luxe uitstraling hebben.

Urnen zijn tegenwoordig niet alleen in klassieke vormen verkrijgbaar, zoals een “vaas” of “pot” maar ook in prachtige natuurlijke vormen zoals druppels, bogen, hartjes, duo harten en zelfs planeet Saturnus.  Er zijn ook de zogenaamde Kunstenaars urnen beschikbaar en die worden ook wel als art urnen, asbeelden of als beeld urnen aangeduid. Urnen die op een ambachtelijke wijze worden vervaardigd door de kunstenaars doen hun inspiratie veelal op doen uit de symboliek van leven en dood. Uiteindelijk bepaalt uw smaak en budget welke urn u online wilt bestellen.

De bestemming van de as

Op dit moment zijn er verschillende mogelijkheden om de as van uw dierbare terug te geven aan de natuur. De meest gebruikte is verstrooiing over land, bijvoorbeeld op de hiervoor aangewezen plekken bij een crematorium. Maar het kan ook in de vrije natuur, mits u hiervoor toestemming heeft gekregen van de grondeigenaar. Het komt ook voor dat de as wordt meegenomen naar een geliefde vakantieplek.

Verstrooiing over zee behoort ook tot de mogelijkheden. Meestal gebeurt dit per schip, die hiervoor speciaal wordt ingehuurd. Om de kosten te drukken worden meerdere asbussen tegelijkertijd verstrooid. Nabestaanden kunnen ook zelf een boot huren en meevaren om de as zelf te verstrooien.

Er bestaan ook bio urnen, zoals de bio afbreekbare zee urn. Deze urn zal na enkele minuten in het water oplossen en zodoende zal de as vrijkomen en opgaan in de zee. Er bestaan ook bio urnen die geschikt zijn om te begraven. Deze zullen op den duur opgaan in de natuur. Er zijn bio urnen die zaadjes bevatten van bloemen of planten. Zo kan men de plek terugvinden waar de urn is begraven. De gedachte dat een nieuw leven ontstaat is heel troostend.

Meer futuristische mogelijkheden zijn as verstrooiingen door middel van een as verstrooiingsballon. Deze zal op 20 kilometer hoogte wegens drukverschil uit elkaar knappen en zodoende wordt de as in de atmosfeer losgelaten. Deze ballonnen zijn niet schadelijk voor het milieu, omdat ze zijn gemaakt van natuurlatex. Dat is een biologisch en snel afbreekbaar materiaal.

Maat en inhoud van de urn

Na de crematie van een volwassene blijft er gemiddeld 2 á 3 liter as over. Aangezien het per persoon verschilt hoeveel as er over blijft, is het handig om onze tabel “Vulinstructie voor urn” als referentie te gebruiken. Zo kan men bepalen wat de inhoud van de urn moet zijn. Er zijn altijd uitzonderingen en daarom adviseren wij om de maat van de urn pas te kiezen, nadat u de as van het crematorium heeft ontvangen. In onze webshop zijn bij alle urnen de maten, en nog belangrijker, de inhoud vermeld. Het is uiteraard geen verplichting om alle as in één urn te plaatsen. U kunt eventueel een kleinere urn nemen en de overige as bewaren. De overgebleven as kunt u bijvoorbeeld verstrooien of verwerken in sieraden of meerdere kleine mini urnen.

Kies waar de urn geplaatst gaat worden

Een andere vorm van as bestemming is het plaatsen van een urn in een urnenmuur, het zogeheten columbarium. Dit is niet altijd buiten op de begraafplaats, maar het kan ook binnen zijn. Zo heeft het Zoetermeerse crematorium Meerbloemhof een binnen columbarium. Dit heeft als voordeel dat u ook een binnen urn kunt gebruiken. Het columbarium buiten geeft wel meer het gevoel dat men in contact staat met de natuur.

Op onze site kunt u bij product kenmerk kiezen voor “urn geschikt voor buiten”. U krijgt dan een overzicht van alle urnen die geschikt zijn om buiten geplaatst te worden. Dit zijn alle marmeren urnen en meerdere keramische urnen. Deze worden heel vaak gebruikt bij een plaatsing op een familiegraf, algemeen graf of in een urnen tuin. Voor plaatsing in de urnen muur zijn ook Glasfiber urnen geschikt. Ze hebben wel het nadeel dat ze na langere periode door het zonlicht hun kleurenintensiteit gaan verliezen.

Bij plaatsing van een urn in huis zijn de mogelijkheden eindeloos. Aspecten die men ter overweging kan nemen om een passende urn te kiezen zijn; wat moet de urn uitbeelden, wat past het best bij de overledene, zoals zijn hobby’s, passies of vakantiebestemmingen. Maar ook de kleur en vorm van de urn die het beste past bij uw interieur kan een optie zijn. Men spreekt dan meer van een sier urn. Deze zijn meestal, behalve in grote maten, ook in kleinere maten beschikbaar, met daarnaast bijpassende sieraden.

Nieuw in onze webshop zijn de Kunstenaars urnen. Kunstenaars urnen zijn veelal niet zodanig te herkennen als ashouders. Zij worden veelal in eigen tuinen geplaatst of op een plekje in huis. Onze kunstenaars urnen zijn vriendelijk geprijsd zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn en toch heel uniek.

Bepaal materiaal van de urn

Naast marmeren, keramische, bio en glasfiber urnen zijn in onze webshop ook glazen- en messing urnen beschikbaar. Naast keramische urnen zijn messing urnen heel populair. Messing urnen zijn in diverse vormen en kleuren beschikbaar. Gewilde messing urnen zijn de mini hart urnen

Kies een vorm en kleur van de urn

Als u de keus heeft gemaakt waar de urn geplaatst zal worden, wat de verwachte inhoud en grootte zal zijn en van welke materiaal, dan kunt u bepalen of het een klassieke urn wordt of een urn die een symbool of thema weergeeft. Of u kiest voor een modern en strak uiterlijk zoals de Glasfiber urnen Diabolo Mondriaan.

Wat is mijn budget en wat kost een urn

Er is al een prachtig messing mini urn hart met echte svarowski kristal voor €59,50 te koop. Vanaf €69 is er al een uitgebreide collectie van mini urnen in onze webshop beschikbaar. Gemiddeld kost een urn rond €250. Marmeren urnen zijn over het algemeen goedkoper dan bijvoorbeeld keramische urnen.

Ontwerp eigen urn

Kunt u geen passende urn vinden, dan is het altijd mogelijk om bij ons een volledig op maat gemaakte keramische urn te laten ontwerpen en te laten maken. Wij werken samen met fijn keramist, kunstenares Helen Jocker. Enkele van haar natuurlijke vormen urnen zijn te vinden in ons webshop.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over ons assortiment, een bepaald sierraad, urn of over een specifieke dienst zoals onze gratis vul-service, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
U kunt bellen met 06-54396991, mailen naar info@uitvaartwinkel-infinity.nl of via het contactformulier en/of gebruik maken van onze WhatsApp service voor een snel en adequaat antwoord.
Uw winkemandje