Glasfiber urnen

Glasfiber urnen zijn heel bijzonder door hun sprekende en moderne kleuren. Urnen zijn beschikbaar in allerlei vormen zoals rozen, vogels, vlinders of van een bos.  Wilt u uw urn buiten plaatsen dan zijn deze glasfiber urnen hier uitermate geschikt voor.

N

Gratis verzending

N

Gratis vullen

N

Persoonlijk contact

N

Maatwerk mogelijk

N

Gratis verzending

N

Gratis vullen

Glasfiber urnen

Glasfiber urnen zijn heel sterk en heel licht. Behalve dat deze kunststof urnen onverwoestbaar zijn, zijn ze een kleurrijke alternatief voor zware marmeren urnen. Glasfiber urn is bestand tegen wind, kou en regen en daardoor ook uitermate geschikt op buiten geplaatst te worden in bijvoorbeeld een columbarium.

Glasfiber urn is in feite een kunststof urn. Glasfiber urn wordt gemaakt van glasvezel, hars en gips. Na een proces waarin meerdere lagen lak en glazuur worden aangebracht wordt de glasfiber urn voorzien van decoraties. Na een laatste glazuur laag is de glasfiber urn klaar voor het gebruik.

Onze collectie glasfiber urnen bestaan uit twee soorten urnen. De klassieke glimmende kleurrijke ronde urnen en in meeste gevallen voorzien van parelmoer versieringen. Daarnaast hebben we een collectie van strakke moderne “Mondriaan” urnen. De “Mondriaan” urnen zijn in twee maten te verkrijgen. Zo kun je een deel of het geheel van de as in de urn bewaren. 

Het vullen van een kunststof of glasfiber urn

De “Mondriaan” urn wordt omgedraaid op een zachte ondergrond zoals een dubbel gevouwen handdoek geplaatst. U kunt papier of plastic op de ondergrond leggen, zodat u de overgebleven as kunt opvangen. Als de urn niet blijft staan dan kunt eventueel gebruik maken van de doos waarin deze verpakt zat.

De klassieke glimmende urnen bevatten hun opening aan de bovenkant zodat ze niet dienen te worden omgedraaid. Verdere instructies zijn hetzelfde.

Plaats een trechter in de opening en vul de urn geleidelijk met as.

Gebruik Bison siliconenkit voor glas. Breng de siliconenkit voor glas aan in de naad van de urn. Plaats de deksel terug op de urn en druk deze stevig aan. Het uitharden van de kit duurt ongeveer 24 uur. Laat urn omgedraaid in het geval type “Mondriaan” staan tijdens het uitharden.

Zie ook instructie op: vullen van een “Mondriaan” urn of  het vullen an een klassieke glasfiber urn. 

Als u het liever niet zelf wil vullen, dan kunnen wij dit kosteloos voor u doen.
TIP:U kunt ook eventueel eerst een plastic zak in de urn doen voordat u deze vult met de as. Wel zo handig als urn per ongeluk kapot gaat of breekt.

Persoonlijk advies over uw urn van glasfiber

Heeft u vragen over ons assortiment urnen van glasfiber of over een specifieke dienst zoals onze gratis vul-service, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt bellen met 06-54396991, mailen naar info@uitvaartwinkel-infinity.nl of via het contactformulier en/of gebruik maken van onze WhatsApp service voor een snel en adequaat antwoord.

Uitvaartwinkel Infinity

Larikszoom 9

2719 HG Zoetermeer, Z-H

Klant beoordelingen

Uw winkemandje