Keramische urnen

Bij Uitvaartwinkel Infinity hebben we een uitgebreide collectie van meer dan 130 verschillende keramische urnen. Van moderne tot klassieke stijlen, er is voor elke smaak iets te vinden. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige, elegante urn of juist een opvallende, unieke urn, onze webshop biedt een breed scala aan keuzes. Bovendien bieden we de mogelijkheid om de urnen te personaliseren door een gravure, waarmee u een unieke en persoonlijke touch kunt geven aan de urn die u koopt.

 

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

N

Gratis vullen

N

Graveerservice

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

Keramische urnen

Persoonlijke Gravures: Een Unieke Herinnering

Geef uw dierbare urn een persoonlijk tintje met onze professionele graveerservice. Met zorg en precisie kunnen we namen, datums en betekenisvolle symbolen zoals hartjes, vlinders, of zelfs speciale teksten op de urn graveren. Hierdoor wordt de urn een prachtige en bijzondere persoonlijke herinnering aan uw geliefde. Creëer een unieke gedenkplek die troost biedt en warme herinneringen oproept telkens als u ernaar kijkt.

Resultaat 1–120 van de 128 resultaten wordt getoond

Keramische urnen

Keramische urnen worden met de hand vervaardigd door kleikunstenaars, keramisten en ambachtslieden. Urnen van keramiek zijn, na het bakproces en het glazuren, stoot- en slijtvast. Er is een ruime keuze aan urnen in verschillende vormen, kleuren en thema’s. Keramische urnen zijn bekend om hun verscheidenheid. Ze zijn uiteraard gemaakt van natuurlijke materialen en hebben een vakkundige afwerking. Door hun verscheidenheid zijn keramische urnen ook niet altijd als zodanig herkenbaar. Heel vaak kiest men een urn van keramiek wanneer men deze binnen wil plaatsen en zo een geheel kan vormen met het interieur. Een gedenkplek thuis.

Ook zijn ze in verschillende maten te verkrijgen. Zo kun je een deel of het geheel van de as in de urn bewaren. Urnen zijn er in de vorm van een hart, traan, planeet of druppel. Er is ook een variant die beschrijfbaar is of met een led-verlichting of met zilveren afneembaar hart.

De geschiedenis van keramische urnen en bakproces

Keramische urnen zijn gemaakt van klei die wordt gebakken bij hoge temperaturen. Dit proces, bekend als keramische productie, is al eeuwenoud en wordt al eeuwen gebruikt om urnen te maken. Keramische urnen zijn zowel decoratief als functioneel en zijn daarom een populaire keuze voor het bewaren van as.

Het bakproces van een keramische urn begint met het kneden van klei. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals met de hand of met een machine. De klei wordt vervolgens gevormd tot de gewenste vorm, zoals een traditionele urn of een meer moderne vorm. Na het vormen, wordt de urn gedroogd en daarna gebakken bij hoge temperaturen. Tijdens het bakproces wordt de klei hard en wordt de urn waterdicht.

Keramische urnen hebben een rijke geschiedenis en zijn al eeuwenoud. Ze zijn terug te vinden in oude culturen over de hele wereld, waaronder Egypte, China en Griekenland. Deze oude urnen waren vaak versierd met symbolen en afbeeldingen die van belang waren voor de cultuur waarin ze werden gemaakt.

Urnen van keramiek voor binnen of buiten

Keramische urnen voor binnen zijn vaak kleiner en decoratiever, en worden vaak gebruikt in een huis of kantoor als een manier om een geliefde te herdenken. Keramische urnen voor buiten zijn vaak groter en robuuster, en zijn speciaal ontworpen om buiten te staan en zijn vaak gemaakt van weerbestendige materialen.

Een andere optie voor keramische urnen is dat ze geplaatst kunnen worden in een urnenmuur, ook wel een columbarium genoemd. Dit is een speciaal ontworpen muur waarin urnen op een sierlijke manier worden opgesteld. Onze webshop biedt een selectie van keramische urnen die geschikt zijn voor buitengebruik, inclusief urnen die speciaal ontworpen zijn voor plaatsing in een columbarium. Op onze website kunt u bij “productkenmerken” kiezen voor “urn geschikt voor buiten” en u zult een overzicht krijgen van alle urnen die geschikt zijn voor buitengebruik.

Graveren van keramische urnen

Een ander belangrijk aspect van onze keramische urnen is de mogelijkheid om deze te laten graveren door een vakman. Hierdoor kunt u de urn persoonlijk maken door bijvoorbeeld de naam van de overledene, de geboortedatum en/of datum van overlijden te laten graveren. Ook is het mogelijk om een symbolen zoals een sterretje of kruisje toe te voegen. Onze graveurs hebben ook de mogelijkheid om een mooie spreuk te graveren die u aan de overledene doet denken.

Onze graveerkosten zijn zeer concurrerend en zorgen ervoor dat u een unieke en persoonlijke urn kunt creëren tegen een betaalbare prijs. Wij zorgen ervoor dat de graveerwerkzaamheden met de grootste zorg worden uitgevoerd, zodat uw urn een waardevolle herinnering blijft voor jaren.

DUO urnen

Een andere optie die onze webshop biedt, zijn de zogenaamde DUO keramische urnen. Deze urnen zijn speciaal ontworpen om de as van twee overledenen te kunnen bewaren. Er zijn twee manieren waarop dit kan worden gedaan. Sommige DUO urnen zijn ontworpen met twee compartimenten, waarbij elk compartiment ruimte biedt voor de as van een overledene. Andere DUO urnen zijn twee losse urnen die naast elkaar geplaatst kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een set urnen voor partners of ouders.

Deze DUO urnen zijn een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om de as van twee geliefden te bewaren in één urn. Ze zijn ook een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een manier om twee urnen op een mooie manier bij elkaar te plaatsen, zoals bijvoorbeeld een moeder en kind. Onze webshop biedt een selectie van DUO urnen in verschillende maten, vormen en stijlen, zodat u de perfecte urn kunt vinden voor uw specifieke situatie. Op onze website kunt u bij “productkenmerken” kiezen voor “DUO met twee as ruimtes ” en u zult een overzicht krijgen van alle urnen die geschikt voor het bewaren van as van twee dierbaren.

Vullen van een keramische urn

Plaats de urn omgedraaid op een zachte ondergrond zoals een dubbel gevouwen handdoek. U kunt papier of plastic op de ondergrond leggen, zodat u de overgebleven as kunt opvangen. Als de urn niet blijft staan dan kunt eventueel gebruik maken van de doos waarin deze verpakt zat. Plaats een trechter in de opening en vul de urn geleidelijk met as.

Poxipol twee componentenlijm in het geval van een keramische urn, natuurstenen urn of een glazen urn. Gebruik Bison Poly Max Express afdichtingskit voor keramische urnen die buiten komen te staan.

Als u het liever niet zelf wil vullen, dan kunnen wij dit kosteloos voor u doen.
TIP:U kunt ook eventueel eerst een plastic zak in de urn doen voordat u deze vult met de as. Wel zo handig als urn per ongeluk kapot gaat of breekt.

Persoonlijk advies over uw urn van keramiek

Onze webshop is toegewijd aan de beste service voor onze klanten. We begrijpen dat het kiezen van een urn voor een geliefde een emotionele tijd kan zijn en we willen ons best doen om u te helpen bij dit proces. Onze klantenservice is beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Daarnaast bieden we ook een snelle en efficiënte verzending en verpakking. We begrijpen dat tijd van essentieel belang kan zijn en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw urn zo snel mogelijk bij u is. We zullen u ook op de hoogte houden van de verzendstatus van uw bestelling zodat u op de hoogte bent wanneer uw urn wordt verwacht.

Heeft u vragen over ons assortiment urnen van keramiek of bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden op het gebied van urnen of over een specifieke dienst zoals onze gratis vul-service of graveer service aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt bellen met 06-54396991, mailen naar info@uitvaartwinkel-infinity.nl of via het contactformulier en/of gebruik maken van onze WhatsApp service voor een snel en adequaat antwoord.

Uw winkemandje