Urn graveren

Geef uw dierbare urn of assieraad een persoonlijk tintje met onze professionele graveerservice. Met zorg en precisie kunnen we namen, datums en betekenisvolle symbolen zoals hartjes, vlinders, of zelfs speciale teksten op de (mini) urn graveren. Ook voor uw geliefde huisdier urn. Hierdoor wordt de urn een prachtige en bijzondere persoonlijke herinnering aan uw geliefde. Creëer een unieke gedenkplek die troost biedt en warme herinneringen oproept telkens als u ernaar kijkt.

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

N

Gratis vullen

N

Graveerservice

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

Urn graveren: Een Unieke Herinnering

Graveren Messing Urn

Een messing urn kan een bijzondere en persoonlijke herdenkingsplaats zijn voor uw geliefde. Maar wist u dat u deze urn nog specialer kunt maken door deze te laten graveren? In dit artikel zullen we bespreken hoe het graveren van een messing urn een unieke en duurzame touch kan toevoegen aan uw herdenkingsplaats.

De Magie van Graveren

Wanneer we denken aan een gedenkplaats voor een dierbare, willen we vaak dat deze zo persoonlijk mogelijk is. Het toevoegen van een gravure aan een messing urn is een geweldige manier om dit te bereiken. Met een ervaren vakman aan het roer, kunt u verschillende elementen toevoegen, zoals de naam van uw geliefde, een specifieke datum, of zelfs symbolen zoals vlinders of hartjes. De gravure wordt uitgevoerd met behulp van een echte lasergravure, waardoor de kwaliteit en duurzaamheid van het resultaat gewaarborgd zijn.

Urn graveren: Aanpassing naar Wens

Het mooie van het graveren van een messing urn is dat u de vrijheid heeft om het volledig naar uw wensen aan te passen. Er is ruimte beschikbaar op de urn voor de gravure, met de mogelijkheid om één tot drie regels tekst toe te voegen. Elke regel kan maximaal 20 tot 28 tekens bevatten, afhankelijk van uw voorkeur en de beschikbare ruimte op de urn. Mocht u behoefte hebben aan meer regels tekst, dan kunt u dit aangeven bij de opmerkingen. We nemen vervolgens contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Binnen drie werkdagen ontvangt u een lay-out voorstel, waarbij u nog eventuele wijzigingen kunt doorgeven. Na uw goedkeuring wordt de urn aangeboden aan de graveerspecialist voor de definitieve gravure. Houd er rekening mee dat de levertijd ongeveer zeven extra werkdagen bedraagt (na goedkeuring van het ontwerp). Het is belangrijk om te beseffen dat een gegraveerde urn niet geretourneerd kan worden, aangezien het een gepersonaliseerd item betreft.

Extra graveerpositie

De gravure wordt standaard op één plek van de urn geplaatst. Dit kan aan de voorkant, links, rechts, aan de zijkant of aan de achterkant van de urn zijn. Bij vlinderurnen is er bijvoorbeeld vaak een wens om de naam op de linker vleugel te graveren en de datum of een spreuk op de rechter vleugel te plaatsen. Zie het voorbeeld hieronder van de blauwe Vlinder. Of bij een vaasurn, de naam aan de voorkant en de datum aan de achterkant. In dat geval spreken we dus over gravure op twee posities. Hiervoor zijn extra kosten van €19,50 van toepassing, die apart worden verrekend. Als u een extra regel op een andere positie wilt laten plaatsen, dient u dit aan te geven in de opmerkingen, samen met de tekst waar het om gaat. Wij zullen dit dan verwerken in een graveervoorstel.

Een Persoonlijke en Unieke Touch

Het graveren van een messing urn is niet zomaar een decoratieve toevoeging. Het geeft de urn een persoonlijke en unieke touch, waardoor het een speciale herdenkingsplaats wordt voor uw geliefde. De herinnering aan hen wordt geëerd met elke blik op de urn, die nu niet alleen een gedenkplaats is, maar ook een kunstwerk dat hun leven en liefde weerspiegelt.

Urn graveren, lettertypes en Letterkleuren​

Voor de gravure op uw messing of keramisch urn heeft u de keuze uit verschillende beschikbare lettertypes en letterkleuren. Enkele opties zijn:

 1. Lucida Calligraphy: Een sierlijk lettertype dat vaak wordt gebruikt voor een elegante uitstraling.
 2. Times New Roman: Een recht lettertype, perfect voor een klassieke uitstraling.
 3. Times New Roman Cursief: Een schuin lettertype dat een vleugje speelsheid kan toevoegen aan de gravure.

Daarnaast kunt u kiezen uit diverse letterkleuren, zoals wit, zilver, goud, brons, grijs en zwart. Uw keuze voor letterkleur hangt sterk af van de kleur van de urn zelf, om ervoor te zorgen dat de gravure goed zichtbaar en leesbaar is. Sommige keramische urnen kunnen niet ingekleurd worden vanwege mogelijke “inkt” resten die zich kunnen hechten aan rondom de letters bij het aanbrengen. Dit zou lichte of kleur vlekken op de urn veroorzaken, wat uiteraard ongewenst is. Hierdoor zullen de letters de kleur van de urn van de achtergrond behouden. We zullen dat altijd vermelden bij ons graveer voorstel als dit het geval zal zijn.

Datumnotaties voor een persoonlijke urn

Afhankelijk van de grootte en het type urn kunnen data in verschillende stijlen en formaten worden geschreven. De vuistregel is heel eenvoudig: hoe groter de urn, hoe meer tekens er passen. Bijvoorbeeld, een volwassen crematie urn kan de volledige maanden bevatten (bijvoorbeeld januari, februari, enz.), maar een mini urn of keepasake kan alleen jaren bevatten (bijvoorbeeld 1934-2019, enz.). Hiernaast staan enkele veelvoorkomende datumformaten. Bij sommigen is optioneel een sterretje en een kruisje toegevoegd.

Datumnotaties

Spreuken, rouwgedichten, herdenkingsspreuken

Hieronder zijn 20 spreuken voor een urn gravure geselecteerd die speciaal zijn gemaakt om in twee regels te passen. Sommige kun je ook in een regel plaatsen. Zoals “Voor altijd in ons hart” of  “We gaan je missen” of  “Onze mooie vlinder”. U bent uiteraard vrij om uw eigen tekst te bedenken.

 1. “Voor altijd in ons hart, jouw liefde blijft.”
 2. “Jij en ik, een herinnering voor eeuwig.”
 3. “We gaan je missen, elke dag opnieuw.”
 4. “Onze lieve schat, rust in vrede.”
 5. “Onze mooie vlinder, gevlogen naar de hemel.”
 6. “In liefdevolle herinnering, voor altijd bij ons.”
 7. “Jouw lach verlicht nog steeds onze dagen.”
 8. “Een ster aan de hemel, stralend als jij.”
 9. “Jouw liefde leeft voort in elk moment.”
 10. “In stilte huilen we, in liefde herinneren we.”
 11. “Een deel van ons hart, voor altijd jouw plek.”
 12. “Jij en ik, een band die nooit verdwijnt.”
 13. “In gedachten samen, ook al ben je ver weg.”
 14. “De tijd heelt niet alle wonden van gemis.”
 15. “Onze tranen vertellen het verhaal van liefde.”
 16. “Jouw aanraking, een herinnering aan warmte.”
 17. “In stilte fluistert de wind jouw naam.”
 18. “Een afscheid, maar geen einde aan liefde.”
 19. “Jouw spirit leeft voort in onze harten.”
 20. “Een dierbare herinnering aan wie je was.”

Hieronder ook 6 spreuken geselecteerd in het Engels

 1. “Forever in our hearts, your love endures.” of “Always in our Hearts”
 2. “Forever Loved” of  “Always Loved”
 3. “You and I, a memory for eternity.”
 4. “We’ll miss you every single day.”
 5. “Our dear one, rest in peace.”
 6. “Our beautiful butterfly, soaring to heaven.”

Met een gravure kunt u een urn een persoonlijke en unieke touch geven, waardoor het een speciale herdenkingsplaats wordt voor uw geliefde.

Unieke Decoratieve Motieven voor een Persoonlijke Urn

Graveerbaar naar Uw Wensen

Laat uw herinneringen aan geliefden schitteren met onze decoratieve motieven voor urnen. Kies uit diverse symbolen zoals harten, vlinders, libellen, roodborstjes, ringen en meer. Maak het persoonlijk door uw eigen symbool of logo aan te geven. Ontdek de mogelijkheden en bespreek de details in het opmerkingenveld. We nemen graag contact met u op om uw unieke herdenkingsstuk te creëren.

Uw Eigen Symbool Graveren

Heeft u zelf een symbool, clipart, tekening of zelfs een foto van bijvoorbeeld een tatoeage. Wij kunnen die voor u vertalen in een symbool dat gegraveerd kan worden. De extra kosten voor het vertalen en plaatsen van uw eigen symbool bedraagt €25, die apart wordt verrekend. Als u eigen symbool wilt laten plaatsen, dient u dit aan te geven in de opmerkingen. Wij zullen dit dan verwerken in een graveervoorstel. Dit biedt u de kans om iets echt persoonlijks toe te voegen aan het herdenkingsstuk.

Symbolische Diepgang in Graveerkunst

Een hart staat voor liefde, een vlinder voor transformatie, een libelle voor kracht, en een roodborstje voor hoop. Elk symbool draagt een diepere betekenis die uw herinneringen versterkt. Onze graveerkunst geeft niet alleen vorm aan de urn, maar ook aan de emoties die het vertegenwoordigt. Ontdek de symbolische diepgang en geef een unieke betekenis aan het afscheid.

Symbolen die gegraveerd kunnen worden op een urn

Graveren Keramische Urn

Een keramische  urn kan een bijzondere en persoonlijke herdenkingsplaats zijn voor uw geliefde. Een manier om de urn nog persoonlijker te maken, is door deze te laten graveren. U kunt bijvoorbeeld de naam, een datum of een vlinder of een hartje of een ander symbool laten graveren door een ervaren vakman. De gravure wordt uitgevoerd met een echte lasergravure, waardoor het resultaat duurzaam en van hoge kwaliteit is.

Er is ruimte beschikbaar op de urn voor de gravure, van een tot drie regels, ieder met maximaal 28 tekens. Per urn kan het aantal regels verschillen en ook het aantal maximaal tekens. Wilt u eventueel meer regels tekst, dan kunt u dat aangeven bij de opmerkingen. We nemen dan met u contact op voor de mogelijkheden. Binnen drie werkdagen ontvangt u een lay-out voorstel, waarbij u nog eventuele wijzigingen kunt doorgeven. Na akkoord zal de urn worden aangeboden aan de graveerspecialist voor de definitieve gravure. Levertijd: Ca. 7 extra werkdagen (na goedkeuring van het ontwerp). Houd er rekening mee dat een gegraveerde urn niet kan worden teruggestuurd, aangezien het een gepersonaliseerd item betreft.

Beschikbare lettertypes en letterkleuren:

Voor de gravure zijn er verschillende beschikbare lettertypes en letterkleuren om uit te kiezen, waaronder:

 • Lucida Calligraphy: een sierlijk lettertype dat vaak wordt gebruikt
 • Times New Roman: een recht lettertype
 • Times New Roman Cursief: een schuin lettertype

Daarnaast zijn er verschillende letterkleuren mogelijk, zoals wit, zilver, goud, brons, grijs en zwart. De keuze van de letterkleur hangt sterk af van de kleur van de urn, zodat de gravure goed zichtbaar en leesbaar is. Zie ook paragraaf Lettertypes en Letterkleuren.

Met een gravure kunt u een keramischeurn een persoonlijke en unieke touch geven, waardoor het een speciale herdenkingsplaats wordt voor uw geliefde.

Graveren Dieren Urn

Een dieren urn kan een bijzondere en persoonlijke herdenkingsplaats zijn voor uw geliefde huisdier. Een manier om de urn nog persoonlijker te maken, is door deze te laten graveren. U kunt bijvoorbeeld de naam van uw huisdier, een hartje of een ander symbool laten graveren door een ervaren vakman. De gravure wordt uitgevoerd met een echte lasergravure, waardoor het resultaat duurzaam en van hoge kwaliteit is, in tegenstelling tot een los plaatje of plakfolie.

Er is ruimte beschikbaar op de urn voor de gravure, van een tot drie regels, ieder met maximaal 28 tekens. Per urn kan het aantal regels verschillen en ook het aantal maximaal tekens. Wilt u eventueel meer regels tekst, dan kunt u dat aangeven bij de opmerkingen. We nemen dan met u contact op voor de mogelijkheden. Binnen drie werkdagen ontvangt u een lay-out voorstel, waarbij u nog eventuele wijzigingen kunt doorgeven. Na akkoord zal de urn worden aangeboden aan de graveerspecialist voor de definitieve gravure. Levertijd: Ca. 7 extra werkdagen (na goedkeuring van het ontwerp). Houd er rekening mee dat een gegraveerde urn niet kan worden teruggestuurd, aangezien het een gepersonaliseerd item betreft.

Beschikbare lettertypes en letterkleuren:

Voor de gravure zijn er verschillende beschikbare lettertypes en letterkleuren om uit te kiezen, waaronder:

 • Lucida Calligraphy: een sierlijk lettertype dat vaak wordt gebruikt
 • Times New Roman: een recht lettertype
 • Times New Roman Cursief: een schuin lettertype

Daarnaast zijn er verschillende letterkleuren mogelijk, zoals wit, zilver, goud, brons, grijs en zwart. De keuze van de letterkleur hangt sterk af van de kleur van de urn, zodat de gravure goed zichtbaar en leesbaar is. Zie ook paragraaf Lettertypes en Letterkleuren.

Spreuken, rouwgedichten, herdenkingsspreuken voor dieren

Hieronder zijn 20 spreuken voor een dierenurn gravure geselecteerd die speciaal zijn gemaakt om in twee regels te passen. U bent uiteraard vrij om uw eigen tekst te bedenken.

 1. “Een trouwe vriend, voor altijd gemist.”
 2. “Jouw liefde leeft voort in stille blikken.”
 3. “In onze harten, blijf je voor eeuwig.”
 4. “Een pootafdruk op onze ziel achtergelaten.”
 5. “Je trouwheid was ons kostbaarste bezit.”
 6. “Rust zacht, lieve viervoeter, in vrede.”
 7. “Een onvervangbare metgezel, nu weggegleden.”
 8. “Je aanwezigheid straalt in sterrenlicht.”
 9. “Een stukje van ons hart, voor altijd bij jou.”
 10. “Met dankbaarheid voor alle vreugde die je bracht.”
 11. “Jouw herinnering, een kostbare schat.”
 12. “In stilte huilen we, in liefde gedenken we.”
 13. “Jouw trouwheid kende geen einde, nu rust je.”
 14. “Een stille plek zonder jou, een leegte.”
 15. “Onze band was speciaal, onbreekbaar in de tijd.”
 16. “Een vriend als jij, onvervangbaar, voor altijd.”
 17. “Jouw staart kwispelde, nu schijnt een ster.”
 18. “In liefdevolle herinnering, onze geliefde viervoeter.”
 19. “Je was onze schaduw, nu een engel in de lucht.”
 20. “Je mag dan weg zijn, maar je blijft in ons hart.”

Met een gravure kunt u een dierenurn een persoonlijke en unieke touch geven, waardoor het een speciale herdenkingsplaats wordt voor uw geliefde huisdier.

 

Graveren Ashanger

Een ashanger kan ook persoonlijk gemaakt worden door het te laten graveren. U kunt een naam met/of de datum van overlijden en/of, geboortedatum, laten graveren door een vakman. Gravure zal op de achterkant van de zilveren ashanger geplaatst worden in mooie schrijfletter. De graveerruimte is bij sommige ashangers beperkt tot maximaal 8-12 tekens. We geven optie om 20 tekens te plaatsen. Mocht uw tekst niet passen dan nemen we contact met u op. Een gepersonaliseerde / gegraveerde zilveren ashanger kunt u niet terugsturen. Levertijd: Ca. 7 extra werkdagen (na goedkeuring van het ontwerp).

Persoonlijk advies over uw persoonlijke gravure

Onze webshop is toegewijd aan de beste service voor onze klanten. We begrijpen dat het kiezen van een gravure voor een urn of assieraad voor geliefde een emotionele tijd kan zijn en we willen ons best doen om u te helpen bij dit proces. Onze klantenservice is beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Daarnaast bieden we ook een snelle en efficiënte verzending en verpakking. We begrijpen dat tijd van essentieel belang kan zijn en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw urn zo snel mogelijk bij u is. We zullen u ook op de hoogte houden van de verzendstatus van uw bestelling zodat u op de hoogte bent wanneer uw urn wordt verwacht.

Heeft u vragen over ons graveer service of bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden op het gebied van urnen of assieraden over een specifieke dienst zoals onze gratis vul-service aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt bellen met 06-54396991, mailen naar info@uitvaartwinkel-infinity.nl of via het contactformulier en/of gebruik maken van onze WhatsApp service voor een snel en adequaat antwoord.

Uw winkemandje