Messing urnen

Deze messing urnen zijn gemaakt met veel passie en vakmanschap. Er is keuze uit verschillende vormen zoals bijvoorbeeld een vlinder, druppel, beertje, vogel of een klassiek model. Het zijn allemaal, ieder op hun eigen manier, prachtige kunststukken. 

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

N

Gratis vullen

N

Persoonlijk contact

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

Messing urnen

Toont alle 61 resultaten

Messing urnen

Messing urnen kenmerken zich door hun stijlvolle schoonheid. Messing is een homogeen mengsel van koper en zink. Dit metaalsoort wordt eerst in een vloeibare vorm in een mal van zand gegoten om vervolgens, nadat is afgekoeld, meerdere keren wordt gepolijst. Op een klassieke manier wordt alles handmatig met hamer en bijl, prachtige figuren, lijnen en decoraties in de messing urn in geslagen. Urn wordt vervolgens ingekleurd en in een oven geplaatst. Na het polijsten wordt dit proces van kleuren en polijsten nogmaals herhaald. Als eindresultaat een urn van messing die zowel in een klassieke of moderne uitvoering leverbaar is.

Ook zijn messing urnen in verschillende maten te verkrijgen. Zo kun je een deel of het geheel van de as in de urn bewaren. Urnen zijn er ook in de vorm van een vlinder, traan of vogel. Er is ook een variant met parelmoer decoratie.

Urnen van messing alleen voor binnen

Urnen van messing zijn in feite niet geschikt om buiten geplaatst te worden. Messing is een metaalsoort die buiten gaat oxideren. Ook als messing urn voorzien is van een beschermlaag zal op den duur de glanzende afwerking door de oxidatie proces zijn laklaag kwijtraken. Heel vaak kiest men een urn van messing wanneer men deze binnen wil plaatsen en zo een geheel kan vormen met het interieur. Een gedenkplek thuis.

Op onze site kunt u bij “ product kenmerk” kiezen voor “urn geschikt voor buiten”. U krijgt dan een overzicht van alle urnen die geschikt zijn om buiten geplaatst te worden.

Vullen van een messing urn

Plaats de urn omgedraaid op een zachte ondergrond zoals een dubbel gevouwen handdoek. U kunt papier of plastic op de ondergrond leggen, zodat u de overgebleven as kunt opvangen. Als de urn niet blijft staan dan kunt eventueel gebruik maken van de doos waarin deze verpakt zat. Plaats een trechter in de opening en vul de urn geleidelijk met as.

Gebruik twee componentenlijm zoals Poximol. Breng de lijm royaal aan rondom de gehele schroefdraad van de deksel. Plaats de deksel recht op de schroefdraad en draai dicht.

Als u het liever niet zelf wil vullen, dan kunnen wij dit kosteloos voor u doen.
TIP:U kunt ook eventueel eerst een plastic zak in de urn doen voordat u deze vult met de as. Wel zo handig als urn per ongeluk kapot gaat of breekt.

Persoonlijk advies over uw urn van messing

Heeft u vragen over ons assortiment messing urnen of bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden op het gebied van urnen of over een specifieke dienst zoals onze gratis vul-service of graveer service, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt bellen met 06-54396991, mailen naar info@uitvaartwinkel-infinity.nl of via het contactformulier en/of gebruik maken van onze WhatsApp service voor een snel en adequaat antwoord.

Uw winkemandje