Kunstenaars urnen

Kunstenaars urnen zijn veelal niet zodanig te herkennen als ashouders. Zij worden veelal in eigen tuinen geplaatst of op een plekje in huis. Kunstenaars urnen passen heel goed bij personen die een voorliefde hebben voor kunst. Onze kunstenaars urnen zijn vriendelijk geprijsd zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn en toch heel uniek.

 

 

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

N

Gratis vullen

N

Persoonlijk contact

N

Gratis verzending

N

Gratis retourneren

Onze selectie urnen van kunstenaar keramist Geert Kunen

Kunstenaars urnen

 Kunstenaars urnen worden ook wel als art urnen, asbeelden of als beeld urnen aangeduid. Urnen die op een ambachtelijke wijze worden vervaardigd door de kunstenaars doen hun inspiratie veelal op doen uit de symboliek van leven en dood, vergankelijkheid, verdriet en eenzaamheid, maar ook uit troost, liefde, oneindigheid, hoop en geluk. Hun inspiraties resulteren in urnen die pure kunstobjecten worden en dus niet herkenbaar zijn als urnen die gevuld zijn met as. Daarom ook o.a. de naam asbeelden.

Het leven is eindig, maar oneindig is de liefde

Onze collectie kunstenaars urnen zijn heel vaak voorzien van symbolische elementen die onderdeel vormen van een kunstenaars urn zoals:

  • Het hart – symboliek van liefde
  • De traan – voor verlies, pijn en gemis
  • Verstrengelde handen – verbondenheid
  • De vlinder – kortstondigheid van het leven, maar ook van wedergeboorte
  • De witte duif – voor eeuwige trouw tussen twee geliefden
  • Rozen en zonnebloemen – bescherming, liefde en ‘eer’ van overledene
  • De Beschermengel – bescherming van de overledene
  • De Boeddha – afweer van kwaad en van negatieve energie
  • Lemniscaat symbool – oneindigheid 

Kunstenaars zoals Geert Kunen en zijn team maken keramische urnen die nagenoeg altijd een symbool uitbeelden die betrekking heeft op het leven en de dood.

Keramische beeld urnen van Geert Kunen 

Geert Kunen, beeldend kunstenaar, zoals zijn logo dit al vermeldt, is de bekendste urnen keramist van Nederland. Zijn urnen worden door hem en zijn familie met veel passie vervaardigd. Geert Kunen zelf is al meerdere decennia bezig met het maken van unieke keramiek beelden. Ruim tien jaar geleden heeft hij zijn eerste mensen urn gemaakt die zo uniek was, dat deze niet herkenbaar was als urn, maar meer als een kunstwerk die in een huis geplaatst kan worden. Sinds die tijd heeft hij talloze nabestaanden veel troost geboden door zijn met hart en ziel handgemaakte beeld urnen.

Geert Kunen en zijn team hebben een eigen proces ontwikkeld voor het vervaardigen van hun keramische beeld urnen. Geert Kunen ontwerpt en boetseert zelf het beeld. Vervolgens wordt het beeld geschuurd en afgewerkt. Na het bakproces zal de urn worden voorzien van een laag brons of zilver. Tijdens het daar op volgende bakproces wordt de urn verhit tot het brons of zilver smelt. Dat geeft de urn een duurzame beschermlaag met een klassieke of een moderne uitstraling.

Klik op de bijgevoegde link om Geert Kunnen en zijn team te kunnen zien tijdens het vervaardigen van een beelden urn. De duur van video is nog geen twee minuten.

Filmpje YouTube van keramist Geert Kunen

Bijzondere beeld urnen van Geert Kunen met een waxinelichtje

Een speciale plek binnen onze collectie heeft de keramische beeld urn met waxinelichtje. Naast het voordeel van een art urn die heel uniek is, geeft de waxinelichthouder tijdens het branden ook een extra dimensie aan een mooi gedenkplekje thuis. Tijdens de speciale gedenkdagen of als er gewoon behoefte aan is, kan men het waxinelichtje laten branden en zodoende de geliefde in het licht plaatsen. Meerdere unieke urnen van Geert Kunen zijn beschikbaar in twee uitvoeringen, met of zonder waxinelichtje.

Let op: urnen van Geert Kunen met waxinelichtje zijn niet geschikt om buiten geplaatst te worden.

Op Geert Kunen urnen wordt drie jaar garantie verleend, mits men volgens de voorschriften de onderhoud voorzorgsmaatregelen neemt. Iedere urn wordt voorzien van een Bewijs van Echtheid en Garantie.   

Het vullen van een art urn van Geert Kunen

Plaats de urn omgedraaid in de doos waarin deze verpakt zat. Plaats een trechter in de opening en vul de urn geleidelijk met as. Gebruik meegeleverd Poxipol, de twee componentenlijm of Bison Poly Max Express afdichtingkit voor keramische urnen die buiten komen te staan. Als u het liever niet zelf wilt vullen, dan kunnen wij dit kosteloos voor u doen.

Zie ook de vulinstructie video van Funeral Products.

TIP: U kunt ook eventueel eerst een plastic zak in de urn doen voordat u deze vult met de as. Wel zo handig als de urn per ongeluk kapot gaat of breekt.

Persoonlijk advies over uw kunstenaars urn

Heeft u vragen over ons assortiment urnen van keramiek of over een specifieke dienst zoals onze gratis vul-service, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt bellen met 06-54396991, mailen naar info@uitvaartwinkel-infinity.nl of via het contactformulier en/of gebruik maken van onze WhatsApp service voor een snel en adequaat antwoord.

Uw winkemandje